dimecres, 10 de juny de 2009

primera fase

Tracta de l'endreça d'un jardí creat cap als anys 70, d'uns 100om2 i situat a El Maresme, que ara està "en un estat assalvatjat i amb restes de l'enjardinament inicial". (definició del jardiner Jordi Puigdefàbregas).
La intenció del jardiner és "donar estètica i biodinàmica al jardí, prenent com a referència un entorn pagès, que conjuga bé un ambient humanitzat amb el degut respecte als seus ritmes naturals".
El meu objectiu és mirar de naturalitzar aquest jardí en la mesura del possible, tenint en compte l'entorn alterat on es troba la casa (urbanització). Afavorir plantes de la regió, plantes que aguantin la mediterraneitat, però sobretot plantes que ofereixin refugi i aliment a les bestioles vertebrades i invertebrades.
Vista des de l'entrada, amb gran pittosporum al fons. A la palmera Washingtonia hi dormen dos gamarussos, que són importunats freqüentment per gaigs i merles.
Vista del prat de baix, amb el gram i l'herbassar segats

El projecte va per fases i per zones del jardí: part del davant, prat de dalt, part de baix, la bassa...
Entorn de l'hort potser hi posarem una combinació de muret de pedra seca amb una valla de branques (en Jordi sap de què va això).

Imatges de l'hort

Al prat entorn de l'hort, barreja de rastreres trepitjables (Lippia/Matricaria) amb plantes arvenses que m'agraden (Sonchus, Stellaria...) i un massís de plantes que caldrà decidir.
De moment, aquesta setmana ha començat el gramicidi: eliminació mecànica del gram resistent que van plantar els antics propietaris. Esperem, així, poder alliberar espai per a la sembra d'altres plantetes més benvingudes.
Stellaria media
, herbeta que cal ajudar, doncs agrada als ocells. Sobretot als tudons. Podria tractar-se de l'herba dita ponedora.

Collita de patates

Sessió d'anellament aquest hivern, al jardí. La Irene amb un lluer a la mà.
Així era el prat de dalt aquest hivern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada