dilluns, 10 d’agost de 2009

Hora de menjar

Des de fa setmanes, els volanders de mallerengues han seguit als seus pares, cap a la nostra menjadora. En Santi se n'ocupa de que sempre sigui plena de pipes i cacauet, i ben bé que ho saben els visitants. Parus cristatus, Parus major, Parus ater i Parus caeruleus fan cua, i es disputen el menjar amb pardals i el pitroig que ha criat al jardí, enguany.

Vaig posar flors de gira-sol a assecar-se damunt el mur de l'hort. La flor gran és d'un gira-sol que vam plantar a la finca d'en Martí Rossell, són d'una varietat gegant d'Osca. Eren immensos!


Els verdums han detectat ràpidament els gira-sols, tant els del mur com els que encara hi ha plantats a l'hort, i mengen les pipes.
SALSA PESTO LOCAL

Les mates d'alfàbrega han crescut de forma extraordinària, i atrauen a molts insectes. L'altre dia vaig collir-ne per preparar una recepta que no pot faltar a l'estiu: la deliciosa salsa pesto a la genovesa. La gràcia és que, aquest any només he fet servir productes locals.
He substituït el formatge Parmesà, que m'encanta, per un formatge de cabra curat, exquisit, de la Garrotxa, que compro a la botiga Bons Costums, de Mataró. Els pinyons provenen del jardí (afortunadament, a en Santi li encanta collir pinyes i treure'n els pinyons). L'alfàbrega és de casa, i l'all i l'oli provenen de Catalunya.
El resultat, boníssim!
Aqui es veu un detall de la mata d'alfàbrega, plantada al costat de les tomaqueres (varietat tomàquet de pometa) per foragitar els pugons i atreure pol·linitzadors.

Ingredients de la Salsa pesto local60g de formatge
50g de fulles d'alfàbrega
1 dent d'all
50g de pinyons
200 ml d'oli d'oliva verge
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada