dilluns, 2 de novembre de 2009

Lliçons de jardineria sueca

Aquest setembre hem estat a Öland, una preciosa illa del Bàltic, on molts suecs hi passen les vacances i una jubilació plàcida. També continua sent una illa força rural, amb algunes explotacions dedicades a l'agricultura ecològica. Cada setembre té lloc la Skördefest, o festa de la collita, en la que molts pagesos i artesans venen els seus productes.
Aquí algunes grånsaker (verdures) que vam comprar!
Són varietats tradicionals de morötter (pastanagues) i rodbeter (remolatxa).La granja ecològica Strånda, amb tota la parada de carabasses per vendre.

Tanques de jardins força exemplars

A casa nostra, sovint les cases estan delimitades per murs o tanques molt impermeables, de ciment, totxo, malla... Una zona urbanitzada amb cases unifamiliars, podria tenir un major grau de connectivitat biològica si les tanques de les finques fossin més permeables. A Öland ens donen unes quantes lliçons. I tinguem en compte que es tracta d'un lloc turístic!Exemple de tanca vegetal densa.Exemple de tanca vegetal que delimita un jardí dels camps veïns de forma permeable, i casa unifamiliar amb una tanca menys naturalitzada, però tot i així força permeable.

Graner amb sostre de palla, amb tanca de pedra seca tradicional de la illa (molt habitual).Exemples de tanques vegetals amb plantes arbustives de diferents espècies.


Aquest jardí em va agradar molt, amb tanques vegetals denses, arbres grans, fruiters i caixes niu a dojo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada