dimarts, 8 de desembre de 2009

Horts secrets i microjardins a GallocantaAls afores de Gallocanta (província de Saragossa) hi ha tot d' hortets, delimitats per murs de pedra, que amaguen racons màgics. La vegetació, més frondosa que a l'entorn agrari, acull tords, mosquiters, mallerengues, pinsans... Els nens, a l'estiu, hi deuen trobar un paradís.

La planta de la foto és un Sempervivum, que viu als murets.
Llúpol (Humulus lupulus), planta enfiladissa. Més aviat d'ambients humits.
El llúpol es fa servir per a la producció de la cervesa, i ha estat utilitzat tradicionalment com a planta amb propietats tranquil·litzants.Ara, a l'hivern, a la majoria d' hortets només s'hi troben cols, alguna ceba i els fruiters, doncs a Gallocanta l'hivern és rigorós.


portes secretes...

Aquí es veu bé un d'aquests horts amagats. En aquest cas, no hi ha res plantat de cara a l'hivern. Potser podrien haver aprofitat per sembrar-hi algun adob en verd.


Per tota la conca de la llacuna de Gallocanta hi ha un sistema de sèquies i recs no canalitzats, on creixen el canyís i la boga, i que ofereixen refugi als ocells i als amfibis.

Fins i tot en aquest ambient "urbà", dins el poble, l'aigua té molta importància. Fixem-nos en aquesta conducció d'aigua cap als horts, que pot servir com a abeurador i perque els amfibis hi criin.


Al parc infantil, hi trobem aquesta bassa tan maca, i fulles al terra (cosa poc habitual als nostres pobles).

Fruits d'heura, que agraden al tallarol de casquet.

Microjardí dins el poble, amb una esponerosa mata d'heura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada