diumenge, 24 de gener de 2010

Anellar al jardí

Al jardí hi caben tres xarxes. De tant en tant, les muntem i anellem els ocells, traint la seva confiança. D'aquesta manera, però, hem pogut anar sabent algunes coses interessants, com per exemple que una mateixa parella de tallarols capnegres (Sylvia melanocephala) va nidificar aquí dos anys consecutius, com a mínim.
El de la foto és una mallerenga blava (Cyanistes caeruleus) que té força mala llet, quines picotades amb els seu bec petit i punxegut! És un ocell molt valent. Freqüenta les menjadores i és una espècie força abundant als parcs i jardins amb arbres madurs, i per descomptat als boscos (sobretot d'arbres planifolis).


En Santi amb un raspinell (Certhia brachydactyla), un ocell forestal que es desplaça trepant amunt pels troncs dels arbres. És estrictament insectívor, i busca l'aliment (sobretot coleòpters i aràcnids) per l'escorça dels troncs i branques.nota: tots els ocells es manipulen amb gran cura, les anelles no els perjudiquen en absolut i són alliberats de seguida. És important recordar que per anellar és imprescindible comptar amb la titulació homologada d'anellador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada