dissabte, 2 de gener de 2010

La ravenissa i la ruca












ruca a l'hort







La ravenissa o ravenissa blanca (Diplotaxis erucoides) és una herba silvestre de la família de les crucíferes, molt comuna a prats i marges. Les seves fulles, una mica picants, són comestibles. Es veu que les ravenisses també es coneixen com ruques. La varietat cultivada de la ruca (Eruca sativa), és la coneguda "rucola", molt preuada pels italians. Recordo les boníssimes piadine alla rucola que em feia la Sra Cecchini.

La ruca és molt fàcil de cultivar a l'hort, si les temperatures són suaus, creix molt bé, és molt "gitana". Es pot cultivar també en testos al balcó o en qualsevol petit racó del jardí. Les fulles tendres són delicioses.
Avui les hem combinades amb formatge, olives i sèsam en pols.



ravenissa blanca a Tartareu



bOn aNy 2010



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada