dilluns, 15 de febrer de 2010

Construcció de la bassa: fase II
Oops, que duia mitjons desaparellats!

Ahir vam continuar currant la bassa. Com deia a l'anterior post sobre la bassa, un cop excavada la cubeta, cal folrar el fons amb papers de diaris, i a sobre, col·locar una primera capa de tela geotèxtil (és aquesta tela negra que es veu a la foto).

Al contorn de la bassa, hem excavat un solc per a poder fixar aquests materials.


Després del geotèxtil, vam col·locar la lona de butil, que va ser força costós doncs és super pesant. Va costar un o moure-la! Encara l'hem d'ajustar bé, procurar que no hi hagi massa arrugues... És important procurar que no quedi molt tibant, doncs quan l'omplim d'aigua aquesta farà molta pressió i és important que la lona no pateixi tensions extra. Per mirar d'amotllar al màxim la lona,vaig caminar sobre la superfície de les cubetes (descalça!). Així mateix, cal anar amb compte i vigilar que no hi hagi roques punxants en contacte amb la lona (la lona de butil és molt cara, no fa gràcia que es trenqui!).
Un monstre inatacable


Després de la capa de butil, una altra capa de geotèxtil negre, per protegir-la de punxades i del frec de les roques i pedres. A més, la terra i la sorra no rellisquen tant damunt del geotèxtil (si la sorra llisca avall fa lleig que es vegi la lona).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada