dilluns, 22 de febrer de 2010

Trinxat d'escarola i borratja
















La borratja (Borago officinalis) és una planta molt interessant a més de bonica, amb utilitats culinàries, medicinals i mel·líferes. Fa flors a l'hivern cosa que sempre va bé.

Aquesta recepta sona una mica rara, però la vaig fer i queda prou bona! És una variant del tradicional trinxat de col. En tot cas, totes dues receptes són fetes amb verdures d'hivern. Des del punt de vista ambiental, sempre és preferible cuinar amb productes d'origen el més local possible i, per tant, de temporada. La nostra salut, la pagesia local i la nostra butxaca també agrairan aquest bon costum.

Aquesta recepta la vaig treure de la revista Agro-cultura que publica l'Associació L'Era, que es dedica a promoure l'agroecologia. L'article es deia "Trinxem-ho tot!"
A L'Era organitzen tota mena d'activitats i cursos molt inspiradors.

La recepta:
Bullir l'escarola, patata i fulles de borratja
Quan són cuites, aixafar les verdures amb una forquilla (es poden trinxar molt més del que ho he fet jo, que sóc mandrosa)
Opcional: Passar el trinxat per una paella per que quedi més cruixent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada