dissabte, 13 de febrer de 2010

Window Glass: Silent Bird Killer?(extret de The Conservation Blog of The Nature Conservancy )
Segur que molts de nosaltres (jo massa vegades) hem estat testimonis de la col·lisió d'un ocell contra una finestra, sovint amb conseqüències fatals. Però, us heu aturat a pensar quant estès és aquest fenomen, i quants ocells deu estar matant anualment?
El Dr. Daniel Klem Jr. del Muhlenberg College ha estudiat aquest problema i ha treballat per cridar l'atenció d'ornitòlegs arreu del món. Ha recopilat una gran quantitat d'informació, disponible al site Birds and Buildings.
S'estima que entre 100 i 1000 milions d'ocells moren anualment per xocs contra vidres, només als Estats Units.
Què es pot fer sobre aquest fenomen? Tots podem actuar a les nostres cases, oficines i escoles per reduir i eliminar aquest problema.
Diverses solucions:
  1. Mantenir les menjadores i abeuradors a 1 metre de les finestres - veureu millor els ocells i no podran volar prou ràpid com per fer-se mal si col·lisionen.
  2. Poseu adhesius anti-col·lisió als grans finestrals i panells de vidre (a Oryx en trobareu algunes de molt macos, i n'hi ha d'invisibles per a l'ull humà).
  3. Utilitzeu cortines o persianes.
  4. PER A ARQUITECTES I CONSTRUCTORS: considereu situar les finestres noves a un angle 20- 40º de la vertical, o empreu vidres anti col·lisió
S'ha proposat incloure el paràmetre “bird safety” en les certificacions del sistema U.S. Green Building Council’s Leadership in Energy and Environmental Design (LEED).
referències:windowcollisions.info, American Bird Conservancy and the Birds and Buildings Forum.
(Image credit: readerwalker/Flickr through a Creative Commons license.)


Posted using ShareThis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada