divendres, 29 d’octubre de 2010

Fennel and Leek Soup with Fennel Greens



 Sopa de fonoll i porro amb brots de fonoll 
Aquí la sopa que vaig fer amb el brou vegetal del llibre de la Deborah Madison. És una sopa molt suau, que tira a dolça, amb gust de jardí. Si teniu plantat julivert i fonoll, aprofiteu i agafeu-ne un bon grapat, per sentir el seu perfum.

2 bulbs de fonoll
6 tasses de Brou vegetal
2 porros mitjans, les parts blanques més una part de les verdes, picades
1 patata pelada i tallada a rodanxes fines
Oli d'oliva o mantega
1 ceba picada
sal i pebre
1/2 tassa de crema de llet (opcional)
Els brots del fonoll i julivert


Tallar a quarts el fonoll, en traiem les parts més dures (que podem reservar per fer brou, juntament amb les parts verdes i arrels dels porros i les pells de patata).  Picar 1/2 tassa de brots verds de fonoll.

Tallem els fonolls en juliana fina. Escalfar l'oli en una cassola i hi afegim la ceba, fonoll porro, patata, sal, i una tassa del brou. Tapar i coure a foc mig durant 20 minuts, remenant de tant en tant. Afegir la resta del brou i bullir, baixar el foc i coure fins que el fonoll sigui tendre, de 15 a 20 minuts més. Afegir la crema de llet, els brots verds i el julivert.
Aquesta recepta està treta del llibre "Vegetarian Cooking for Everyone" de Deborah Madison
Darrerament estic molt cuinetes, a veure si penjo més posts de natura i jardineria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada