dilluns, 8 de novembre de 2010

Trampa de birra per llimacs

 Ara que he plantat verdures noves a l'hort (bledes, espinacs, enciams, i col de les set setmanes) em fa por que els mol·luscs (cargols i llimacs, abundants per aquí) acabin amb elles. He passat a l'acció amb dos remeis de l'agricultura ecològica: trampes de birra i extracte d'arbre del paradís  (Melia azedarach).
Aquest extracte es dilueix 1l x 10l d'aigua i s'aplica com a repel·lent.
Les trampes de birra han estat realment efectives; s'enterren gots mig plens de cervesa per l'hort i els llimacs hi van i s'ofeguen. La majoria dels dies hi ha diversos llimacs morts dins del got.
He de dir que aquesta operació em fa sentir força culpable i assassina, i que sento pena pels pobres llimacs. A més, aquesta trampa no és selectiva, doncs també hi han caigut algunes vespes i isòpodes.
Com diu la gran escriptora i biòloga Barbara Kingsolver, "qui pensi que menjar vegetarià no implica matar animals s'equivoca".Hem descobert un munt d'erugues de Papilio machaon a les pastanagues i xirivies.

3 comentaris:

 1. A casa tenim sobrepoblació de llimacs. Però ens passa un fet curiós. No toquen els enciams i altres verdures que tenim plantades, i se'n van directament a les menjadores dels ocells !!! Durant la nit es poden observar desenes de llimacs arrassant el menjar, sigui quin sigui. Gasten més en menjar d'ocells però com a mínim no toquen les verdures.

  ResponElimina
 2. quina cosa més rara... i què mengen? pipes?
  com s'enfilen a la menjadora?
  nosaltres la tenim penjant d'una branca, seria difícil que arribessin fins allà.
  És ben curiós.

  ResponElimina
 3. En tenim una a terra i una altra d'aquelles que està sobre una estaca. S'enfilen i arrepleguen tot, ja sigui pa, grana, fruita, el que sigui.

  ResponElimina