dissabte, 26 de març de 2011

Coca valenciana


Aprofitant que venien uns amics a dinar i que els d'Horta Pla de Munt m'han portat aquest menat preciós de bledes de diferents colors, he decidit fer la coca valenciana de bledes. És una recepta de la Glòria de Burriana, una amiga de la meva mare.

Ingredients de la massa
1 got  d'oli
2 gots  de cervesa
farina (he fet servir la farina blanca d'espelta de Celnat)
sal


Treballar amb les mans amb la farina que sigui necessària.  Mirar de no manipular en excés la massa. Deixar reposar 1 hora.
Escaldar en poca aigua 1/2 kg. bledes i una ceba.


Preparació:
Pre-coure la base untada amb una mica de tomàquet
Tallar les bledes, salar i si es vol, passar-les per una paella amb all.
Cobrir  la massa amb les bledes, ceba,  i trossos de tomàquet (fora de temporada, fer servir tomàquets de penjar) i tornar al forn.
Quan quedi poca estona posar pinyons. Acabar de coure 2 - 5 minuts.


Afegir un raig d'oli per sobre i un polsim de flor de sal.


5 comentaris:

  1. Aquesta coca que dius valenciana no ho és pas de valenciana. Aquesta coca es mallorquina, sense dubtar-ho.

    ResponElimina
  2. Ramader, potser sí (no he fet un estudi...) però nosaltres l'anomenem valenciana perquè aquesta recepta és d'una senyora de Burriana, Castelló.
    Jo crec que les preparacions a base d'una massa de pa amb farcit a sobre són típiques d'arreu de la Mediterrània.

    ResponElimina
  3. Jo, sempre la vaig menjar a Mallorca. Mai l'he vist a València. Enllà l'arròs i la paella. Gràcies per l'aclariment.

    ResponElimina
  4. Sí que és valenciana: simplement és la mateixa recepta/plat amb diferents noms: coca valenciana, coca de recapte, cóc... Normal, "cada terra fa sa guerra" :) Gràcies per la recepta, per cert!

    ResponElimina
  5. de res, la profe! aquesta té d'especial que és feta amb bledes, ingredient no tan habitual com els pebrots, albergínies, etc. Però sí que és cert que la recepta és ben universal per terres mediterrànies!

    ResponElimina