dimarts, 15 de març de 2011

Una tanca exemplar


A "L'Horta d'en Lluís", al costat de Balaguer, hi ha un esplèndid marge de magraners (Punica granatum) . El magraner és una opció molt interessant per a tanques i marges, doncs és un arbre dens i molt rústic, resistent al fred i a la sequera, d'una gran bellesa, per no parlar dels seus fruits saborosos. A Bioriza, el viver especialitzat en planta autòctona, precisament estan experimentant l'ús d'aquesta espècie per a tanques.

El de la foto és un marge força madur, com em va confirmar la mestressa, dient que era "molt vell". Vell i bell.

En ser un arbre caducifoli, durant l'hivern perd la fulla, però aviat començarà a treure brots (els del Maresme ja broten) i delicades flors.

Mentre tant, aquest era ple de pardals.

2 comentaris:

  1. Que alegría!!! Yo he plantado uno pensando exactamente en lo mismo! Mi idea es que si cuaja este plantar otros cuantos y hacer una "valla" bonita, útil, resistente, rústica, viva....

    ResponElimina
  2. Si ve de gust, per fer una catarsi, aviso que he escrit i quedat a gust en el darrer post de ira desfermada contra els proatòmics. Em sembla que peça bastant inèdita. (Ja saps, no cal..Ànec de Berberia o pasqüeta)

    Per cert,parlant de pardals, aparcava sempre a Correus davant d'un marge ple d'herbes altes i m'agradava veure els pardals pessigant els granets.Fa uns dies que han començat a edificar.

    ResponElimina