dimecres, 6 d’abril de 2011

Com evitar que una piscina sigui una trampa mortal

Cada any moren milers, milions d'animals ofegats a les nostres piscines. Atrets per l'aigua, s'hi fiquen i després no poden sortir. Avui m'han parlat del cas d'una piscina aquí a Cabrils on cada any el jardiner hi troba uns 20 tòtils ofegats, a més d'altres amfibis. Es veu que als amos d'aquesta casa això els importa un pito, què sensibles ells. Per no parlar de les sargantanes, ocells...

Bé, si no podem resistir-nos a tenir una piscina, almenys podem mirar d'evitar que esdevingui una trampa mortal per a la fauna. Sovint això té solució molt fàcil. La més barata (compto que si tens piscina això no hauria de ser un problema, doncs les piscines, de barates res) seria posar alguna mena de rampa, de fusta o altre material, per a que els animals puguin sortir. No cal que sigui massa gros, un tros de fusta recolzat a la vora de la piscina pot servir.
Hi ha altres opcions més cares que afecten al disseny de la piscina, per exemple aquestes piscines amb l'aigua "rasant" que ara són moda no tenen aquest problema.
En tot cas, és una mica absurd que en alguns pobles hi hagi un rati d'una piscina per cada 10 habitants  (veure urBANALització, de Francesc Muñoz). Quin malbaratament d'aigua, de recursos i d'animals morts.
piscina de http://www.sotorural.com Sembla que el nivell de l'aigua sigui prou alt per permetre l'escapatòria dels animals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada