divendres, 29 d’abril de 2011

Faves i pèsols i alls tendres

(amb chorizo de Biobardales)

Ara que és temporada, val la pena atipar-se de pèsols. Frescos, tendres i dolços, són una meravella. Es poden prendre amb pasta, estofats amb altres verdures, amb ou escalfat per sobre... Aquí una recepta més contundent però molt bona per als dies no massa calents. Com a cosa extraordinària, hi he afegit chorizo de Biobardales, una casa de Segovia on crien els porcs en extensiu, i que és un pur vici. Normalment no menjo porc, perquè trobo molt cruel com els criem aquí a Catalunya i no em dóna la gana participar en la tortura d'animals. Però de tant en tant (2-3 cops a l'any) em permeto algun tall de carn de porc criat com els déus manen. I que és molt més bo, per cert.

Desgranar les faves i els pèsols. Pots fer-ho escoltant la ràdio, mirant la tele o xerrant amb algú.
Sofregir ceba picada fina amb els trossos de chorizo.
Quant la ceba és daurada, afegir alls tendres tallats i enrossir una mica.
Bullir uns minuts, en una cassola apart, les faves, per a que quedin més tendres.
Afegir a la paella de la ceba els pèsols, les faves i mullar amb aigua (pot ser la de bullir les faves), però que no acabi de cobrir del tot els llegums. Tapar i coure.
Afegir unes fulles de menta i un raig d'aiguardent. Jo he posat vodka Stolichnaya de l'època de l'URSS.

Quan els llegums siguin tendres, a menjar!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada