dissabte, 16 de juliol de 2011

Lassi de maduixes+préssec... i què fer després d'una sardinada!


Diumenge passat vam fer una sardinada a casa amb amics. Les sardines són barates, boníssimes, sanes, i més sostenibles que molts altres peixos. És una bona idea per fer a la brasa, a l'estiu i a l'aire lliure. Acompanyades d'amanides, albergínies a la parrilla amb menta...
La qüestió és que van sobrar força sardines i no venia de gust menjar sardinada diversos dies seguits. En aquests casos, una bona opció és fer un escabetx suau per a conservar les sardines:
es netegen les sardines (o no) i es couen en oli+vinagre+all+llorer+pebre vermell
Es conserven en un pot a la nevera, cobertes amb l'oli.

Doncs avui (sis dies després) he fet un plat amb part de les sardines en escabetx. Es tracta d'un plat sicilià de pasta, Pasta cu i sardi:

Es daura ceba en una mica d'oli d'oliva, després s'hi afegeix part dels filets de sardines i es desfan, després hi posem panses i pinyons i daurem. A part, bullim bulbs de fonoll en aigua salada, i després els piquem petits i ho afegim al peix. Ho coem 5 minuts i afegim la resta de les sardines.  Tornem a dur a ebullició l'aigua dels fonolls i hi fiquem una mica de safrà. Hi bullim la pasta, i quan sigui al dente la barregem amb la salsa.

(no és un plat massa fotogènic)

Com a postre, he fet Lassi de maduixes i préssecs:




El Lassi és un batut de iogurt típic de l'Índia. En aquest cas, he aprofitat unes maduixes boníssimes de Palafolls i préssecs. Senzillament es bat la fruita amb iogurt i una mica de mel (he fet servir iogurt de cabra). Recomano deixar alguns trossets de fruita per dins el batut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada