dijous, 21 de juliol de 2011

Vigileu els gossos

Doncs poden matar animals silvestres: esquirols, conills, eriçons, pollets...
Alguns gossos ténen la mania d'anar a carregar contra alguna pobra bèstia que gosi posar-se davant d'ells. Són unes morts inútils (no és el mateix que quan una guineu mata un conill, per exemple, doncs els gossos no formen part dels ecosistemes i maten de forma innecessària).
El pitjor és quan la víctima és el pare/mare d'alguna camada, i matant-lo, de retruc mates a totes les cries que deixen de ser alimentades. També són molt vulnerables els individus joves o pollets que acaben de sortir del niu, o sigui que en primavera cal extremar les precaucions.

Per no parlar dels gats... aquests són terribles assessins de tota mena d'animalons: sargantanes, ocells, dragons, ratolins i mussaranyes... Veure un post anterior sobre els gats i sobre maneres d'evitar morts.

Si s'és responsable, cal absolutament mantenir controlades les nostres mascotes.

Eriçó jove que va matar, en un moment de distracció, la nostra gossa. No cal dir que immediatament va rebre un dur càstig, esperem que no ho torni a fer mai.

el pobre eriçó ferit de mort dins una caixa

Un bon consell és procurar que els gossos dormin dins de casa o en llocs tancats, doncs els eriçons són d'hàbits nocturns.

1 comentari:

  1. I l´atac va ser en el teu jardí?? Pobre eriçó, estàn tan desprotegits malgrat les seves pues...jo els que veig ultimament están morts a les carreteres, també unes morts inútils :(

    ResponElimina