divendres, 24 de febrer de 2012

Temps de neteja de caixes niu

Estic poc activa al blog i al jardí, pel naixement de la meva princesa Lena que necessita tota la meva atenció i cura. Ara, mentre dorm a la meva falda, aprofitaré per escriure un post.
Dimecres en Pere em va ajudar a netejar les 2 caixes niu que tenim al jardí. Fa dos anys que les vam penjar, i les dues han estat exitoses, des del primer any. Hi han criat mallerengues blaves i carboneres.

És convenient netejar les caixes niu a l'hivern, per eliminar els paràsits que infesten els pollets. Una forma correcta, segons la RSPB, seria:

1) Treure el "niu". A les nostres caixes hi hem trobat molsa, pèls de gos, fibres tèxtils, fibres de la palmera Washingtonia. Hem tocat l'interior, un suau bressol on s'hi estava com un torró!2) Raspallar i netejar amb aigua bullent. Deixar assecar.
3) Opcionalment, posar-hi una mica de palla per a atreure ocells que la puguin fer servir com a dormidor. 

Aquestes són caixes niu Schwegler, molt resistents i aillants, comprades a Oryx.


Aqui podeu votar contra el despropòsit de l'EUROVEGAS3 comentaris:

  1. oh! sorpresa...felicitats per la Lena. Jo tampoc estic gaire inspirada pel blog, tinc altres històries. Signat i difós la campanya contra l´eurovegas.

    ResponElimina
  2. Anna, moltes felicitats des del Prat! Ja deia jo que estaves poc activa. Només ens faltava la xarlotada de l'Eurovegas. Activament en contra.

    ResponElimina
  3. moltes gràcies per les felicitacions! La Lena és un veritable angelet

    ResponElimina