dijous, 26 de juliol de 2012

Albergínies amb menta i flors amables d'estiu

Hi ha un plat que cuino cada estiu, que és deliciós i facilíssim de fer. Són les albergínies a la parrilla (o planxa) amb menta i pinyons. A l'hivern no acostumo a menjar albergínies ni pebrots perquè no és temporada, així que quan arriba l'estiu aprofito.



Per preparar aquest plat cal tallar les albergínies a rodanxes, i es poden fer plorar amb sal (si es fa així cal rentar bé la sal després, amb força aigua). Es passen per la planxa, i després s'amaneixen amb oli d'oliva, flocs de sal, abundant menta fresca picada i, si es vol, pinyons passats per la paella. Jo tinc sort perquè a en Santi li encanta cascar els pinyons de les pinyes que troba per la zona.

inflorescència de Bupleurum fruticosum


Bupleurum fruticosum és un arbust mediterrani que aguanta molt bé la sequedat; de fet treu les flors a l'estiu!  A més, són flors molt atractives per tota mena de petits bitxets com abelles i sírfids. Una planta molt recomanable i de baix manteniment. Si la voleu veure al camp, a les vessants de Montserrat n'hi ha molta.




Bupleurum combinat amb Daucus carota


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada