dilluns, 20 de maig de 2013

Primavera espectacular, al camp i al jardí

Molta gent es queixa de que aquesta primavera està plovent molt. Sí, és una mica incòmode, sobretot si vols dur talons o casar a la filla en un ambient de nata i sucre. Però aquestes incomoditats no són greus, comparat amb els enormes beneficis que ens aporta aquesta pluja. No cal ser massa llest per imaginar què passa quan plou poc, i per tant no cal que ho expliqui.


 Centranthus ruber Una planta humil i senzilla, molt resistent, que fa unes flors preciosesA causa de les baixes temperatures, sembla, però, que hi ha hagut alguns problemes amb els ocells i els seus nius, per la menor activitat dels invertebrats i per tant, menor disponibilitat d'aliment.
Això als jardins es pot frenar amb un aport suplementari de menjar per a ocells. A casa, en primavera solem reduir l'aportació de menjar, però enguany els he posat aliment proteic com la barreja per a insectívor que venen a Oryx.

A canvi, els nostres camps són un espectacle. La florida és esplèndida, i els dies de sol, paradisíacs.  Per tot arreu veus orquídies que molts anys no floreixen. Les vores dels camins són petites meravelles, i els prats són un mar de colors.

Als jardins això també es nota, almenys als jardins que segueixen el ritme de la natura, com el de casa. Si només poses flors anuals de viver,  evidentment no ho has notat.


Combinació de camamilla (Matricaria chamomilla) i tarongina (Melissa officinalis)

Espectacular inflorescència de la Nepeta mussinii , una de les meves favorites pel seu blau profundLa Phacelia heterophylla és una planta americana. Les Refardes comercialitza llavors d'aquesta planta, força mel·lífera, com adob en verd. No he notat que tingui capacitat invasora.


2 comentaris:

  1. Home, a mi m'encanta que plogui i també estic gaudint molt d'aquesta primavera. El que em preocupa és que el problema pugui ser un altre...

    http://crashoil.blogspot.com.es/2013/05/un-ano-sin-verano.html

    ResponElimina
  2. Caram, Albert! Al costat d'aquestes notícies tan terribles, el meu post de les flors sembla una frivolitat

    ResponElimina